Ліз Трасс має намір підписати проект “найжорсткіших” санкцій проти Росії

Ліз Трасс має намір підписати проект “найжорсткіших” санкцій проти Росії

Глава МЗС Британії Ліз Трасс підпише законопроект про “найжорсткіші” санкції проти Росії на цьому тижні, потім він надійде до парламенту, повідомляє газета Guardian з посиланням на заяву відомства.


“Наше нове законодавство буде підписано міністром закордонних справ цього тижня і незабаром після цього надійде до парламенту. Це буде найжорсткіший санкційний режим проти Росії, що означає ми можемо діяти спільно з США та іншими партнерами”, – йдеться у заяві МЗС, яка цитує газету.

Раніше МЗС Росії повідомило, що британський уряд вніс до парламенту документ, який передбачає нові підстави для підведення під санкції російських юридичних та фізичних осіб. У МЗС РФ зазначили, що таким чином Лондон хоче отримати можливість запроваджувати обмеження щодо будь-яких компаній, які пов’язані з російською державою,

У четвер глава МЗС Британії Ліз Трасс перебуває з візитом у Москві. Візит Трас пройде на тлі подання минулого тижня в британському парламенті поправок до законопроекту, який покликаний посилити режим санкцій щодо Росії. За словами самої Трас, це найжорсткіший за всю історію санкційний режим, який будь-коли застосовувався проти Росії. Проте, у разі схвалення закону, санкції не набудуть чинності автоматично, вони будуть введені, якщо британська сторона вважає, що Росія “вторглася” в Україну.

Поділитись