Глава МЗС України розповів, що стримує “агресію Росії”

Глава МЗС України розповів, що стримує “агресію Росії”

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що дипломатичні зусилля, які робляться останнім часом, дозволяють стримати «агресивні наміри Росії».

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, а згодом відповідна заява з’явилася на офіційному сайті його відомства.

«Дипломатія працює та стримує агресивні наміри Росії.Коли я був у листопаді в Європейському Союзі, я сказав партнерам, що нам потрібний комплексний пакет стримування Росії. Ми запропонували три елементи: активну дипломатію, жорсткі санкції та військову допомогу Україні. За ці кілька місяців ми всі три ключові завдання вирішили», — стверджує український міністр.

Він стверджує, що перший рівень пакету стримування, активна дипломатія, вже діє і перетворила Київ на центр міжнародної політики. Щодо другого рівня, то він повідомив про завершення підготовки санкцій США та європейських союзників.

Санкції вже є, Росія знає, що вони є, і Росія знає, що вони важкі. Важливий нюанс: навіть після того, як цю ескалацію вдасться врегулювати, підготовлений пакет санкцій залишиться і висітиме як дамоклів меч над Росією і далі», — вважає Кулеба.

Третій рівень пакету стримування, військова допомога Україні також активно реалізується, продовжив міністр. Свідченням цього є понад тисячу тонн військової допомоги, зброї, обладнання та амуніції, які вже надійшли в Україну від партнерів.

«Це не та реакція, на яку очікував Путін, і все це працює як потужний фактор стримування», — зробив висновок Кулеба.

Поділитись