МЗС України назвало умови виконання Мінських угод

МЗС України назвало умови виконання Мінських угод

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Мінські угоди щодо Донбасу не можуть бути виконані на умовах Росії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “1+1”.

«Безумовно, ми пояснюємо кожному гостю, яким є бачення Україною імплементації Мінських угод, бо є російське бачення. Я запевняю вас, що Мінські домовленості не можуть бути виконані на російських умовах, в основі яких прямий діалог між Україною та ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей), який нам нав’язують, і ми дуже чітко відкидаємо», — сказав Кулеба.

Глава МЗС України також наголосив, що західні партнери не диктують Києву як виконувати Мінські угоди.

Раніше секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данилов заявив, що Мінські угоди нездійсненні та призведуть до руйнування країни. За його словами, необхідно підписати новий реалізований документ, який міг би змусити президента Росії Володимира «Путіна просто відвести свої війська та танки».

Збройний конфлікт на сході України розпочався у 2014 році, коли жителі Донбасу не визнали нової влади після держперевороту. У 2015 році лідери «нормандської четвірки» узгодили заходи щодо виконання мінських угод від 19 вересня 2014 року. Україна ухвалила закон про особливий статус Донбасу у 2014 році, але він так і не набув чинності.

Поділитись