У Росії заявили про неготовність йти на поступки навіть за загрози санкцій

У Росії заявили про неготовність йти на поступки навіть за загрози санкцій

Росія не буде «заступати» у відповідь на загрози запровадження санкцій з боку США, оскільки саме американська сторона, а не Москва, виступає генератором напруженості у двосторонніх відносинах.

Про це заявило у вівторок, 1 лютого, посольство РФ у Вашингтоні у Facebook.

Генератором напруженості є не Москва, а Вашингтон. Ми не збираємося задкувати назад і вставати по стійці смирно, слухаючи погрози американських санкцій», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що США заохотили у 2014 році «держпереворот» у Києві, «результат якого мешканці Криму опинилися під загрозою знищення та проголосували за возз’єднання з Росією». Крім того, саме Вашингтон наразі постачає українській стороні сучасне озброєння, таким чином потураючи прагненню президента України вирішити проблему Донбасу силовими методами, зазначили в російському диппредставництві.

У повідомленні уточнюється також, що США порушили принцип неподільності безпеки, коли «підібралися зі своєю військовою інфраструктурою впритул до російських кордонів».

При цьому пересування російських військ на території РФ є суверенним правом Росії, додали в посольстві.

Днем раніше прес-секретар Білого дому Джен Псакі підтвердила, що уряд США, а також їхні союзники розробили списки санкцій на випадок «вторгнення» Росії на українську територію, туди входять чиновники, а також члени їхніх сімей.

При цьому офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс відмовився розкривати суть санкцій проти Росії, щоб Москва не змогла пом’якшити ефект від них.

Поділитись