Представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано поставив Росії ультиматум

Представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано поставив Росії ультиматум

Євросоюз сподівається на дипломатичний вирішення ситуації навколо України і від Москви залежить, чи європейські країни підуть у бік санкцій.

Про це заявив офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

Протягом кількох місяців на Заході мусуються чутки про нібито підготовку до вторгнення Росії в Україну. Росія неодноразово відкидала звинувачення щодо планів «військової агресії» проти України. Так, глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав поведінку Заходу “військовим чадом”, метою якої є змусити Київ “зірватися на силову операцію на Донбасі”.

Проте влада США, ЄС та лідери G7 вже пригрозили Росії «величезними наслідками» у разі наступу на Україну. Так, глава МЗС Великої Британії не виключила, що у разі ескалації навколо України можлива конфіскація майна російських олігархів.

У Єврокомісії наголосили, що ЄС та США сподіваються на дипломатичний вирішення української кризи.

«Ми не будемо зараз розмірковувати про конкретні заходи та їхні деталі, оскільки ми все ще зосереджені на пошуку вирішення конфлікту шляхом взаємодії та діалогу. Тільки від Москви залежить, чи будуть змушені ЄС та його союзники рухатися у бік застосування санкцій», – наголосив офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

При цьому, за його словами, всі держави-члени ЄС вважають, що «будь-яка подальша агресія проти України матиме серйозні політичні наслідки та високі економічні витрати». Проте мети запровадити нові обмеження Євросоюзу немає, запевнив він.

У свою чергу депутат Європарламенту від Німеччини Гуннар Бек заявив виданню, що санкції будуть направлені на заподіяння збитків енергетичному сектору Росії.

Поділитись