Посол України в США відкинула заяви про зростання напруженості між Києвом та Вашингтоном

Посол України в США відкинула заяви про зростання напруженості між Києвом та Вашингтоном

Посол України в США Оксана Маркарова відкинула повідомлення, що з’явилися раніше в американських ЗМІ, про те, що у відносинах між Києвом і Вашингтоном зростає напруженість через розбіжності з приводу трактування відомостей про вторгнення РФ на Україну, яке нібито готується.

“Ніяких тертя немає. Послухайте, у нас можуть бути деякі дискусії, у нас може бути різниця у поглядах, але Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером і, я навіть сказала б, стратегічним другом номер один”, – заявила вона в неділю в ефірі телеканалу CBS.

“Наші відносини, особливо в останній рік, були на найвищому рівні за останні, я сказала б, 30 років”, – додала Маркарова.

Раніше телекомпанія CNN з посиланням на джерела в американській адміністрації повідомляла про напруження, що зростає, у відносинах Вашингтона і Києва. За її інформацією, президент США Джо Байден і його помічники незадоволені тим, що українське керівництво “зменшує загрозу” вторгнення, що нібито готується, а також “без особливої ​​подяки” приймає підтримку з боку США. У свою чергу в Києві вважають, що США “надмірно реагують” на ситуацію, що склалася, “сіючи паніку і вносячи безлад в економіку” України, при цьому відмовляючись вводити превентивні санкції щодо Росії.

До цього телекомпанія повідомила з посиланням на джерело в уряді України, що телефонну розмову Байдена і українського лідера Володимира Зеленського, яка відбулася в четвер, не можна охарактеризувати як конструктивну. Цю інформацію спростували речник українського президента Сергій Никифоров та глава МЗС України Дмитро Кулеба. Сам Зеленський заявив, що не має непорозуміння з американським лідером.

Поділитись