Угорщина підтримала запровадження санкцій проти Росії

Угорщина підтримала запровадження санкцій проти Росії

Угорщина підтримала запровадження санкцій проти Росії, щоб не порушувати європейську єдність, проте вони виявилися провальними.

Про це заявив в інтерв’ю Euronews глава МЗС Угорщини Петер Сійярто.

«Ми не хотіли порушувати європейської єдності. Ми ніколи не накладали вето. Ми завжди погоджувалися із цими рішеннями, не блокували їх. Але подивіться, самі ці санкції, це ж провал. Вони не працюють. Вони невдалі», – пояснив він.

Міністр закордонних справ Угорщини звернув увагу на те, що, незважаючи на санкції, обсяг торгівлі між великими західноєвропейськими країнами та Росією лише зростає.

«Моя позиція така: якщо ми говоримо про подальші санкції, то необхідно провести чесний аналіз наслідків уже введених», – підкреслив Петер Сійярто.

Він також зазначив, що Будапешт виступає за серйозне опрацювання питання санкцій усередині Євросоюзу, і застосовуватися вони мають лише у тому випадку, якщо справді щось трапиться.

Протягом кількох місяців на Заході мусуються чутки про нібито підготовку до вторгнення Росії в Україну. Росія неодноразово відкидала звинувачення щодо планів «військової агресії» проти України. При цьому влада США, ЄС та лідери G7 вже пригрозили Росії «величезними наслідками» у разі наступу на Україну. У навіть звучать загрози застосувати санкції проти Росії «авансом».

Поділитись