У США заявили, що ФРН на стороні Вашингтона щодо заходів проти РФ через Україну

У США заявили, що ФРН на стороні Вашингтона щодо заходів проти РФ через Україну

Німеччина перебуває у повній згоді зі США щодо заходів щодо РФ у разі її вторгнення в Україну.

Впевненість у цьому висловив у вівторок голова комітету із закордонних справ Сенату Конгресу США Роберт Менендес (демократ від штату Нью-Джерсі).

У Білому домі відбулася зустріч президента США Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца. Пізніше того ж дня відбулася вечеря за участю лідера ФРН та низки американських законодавців, серед яких був Менендес. “Грунтуючись на його заявах, зроблених там [під час вечері], я впевнений, що він у повній згоді з США щодо того, що ми робитимемо, якщо російське вторгнення [на Україну] дійсно відбудеться”, – заявив сенатор в інтерв’ю газеті The Washington Post.

“Він [Шольц] підтвердив, що справді тісно пов’язаний із США і Заходом з погляду реагування щодо санкцій та інших дій <…>. Він дуже намагався, навіть коли його запитували про “Північний потік – 2″, говорячи, що вони [влада ФРН] у повній згоді з президентом Байденом, США, із західними союзниками, так що я думаю, що ті, хто був налаштований скептично, насправді пішли з цієї вечері, <…> будучи переконаними в тому, що Німеччина буде на нашому боці”, – додав Менендес.

Він також розповів, що під час вечері запитав Шольца, чи згоден той з думкою, що його партія – Соціал-демократична партія Німеччини – вважає, що ФРН може бути “потенційним мостом між Росією і Заходом”. “Він недвозначно відкинув цю точку зору <…> і сказав: “У Німеччині не підтримується думка про те, що ми є мостом, ми віддані НАТО, ми віддані Заходу, ми віддані нашому союзу зі США”, – продовжив сенатор.

Менендес – автор законопроекту про санкції щодо РФ у випадку загострення ситуації навколо України, що знаходиться на розгляді Конгресу. В інтерв’ю “Вашингтон пост” сенатор знову назвав свою законодавчу ініціативу “матір’ю всіх санкцій”, яка буде “руйнівною для російської економіки”. “Кожен росіянин зрештою це відчує”, – упевнений Менендес.

Поділитись