ЗМІ порівняли переговори Путіна та Макрона із зустріччю Байдена та Шольца

ЗМІ порівняли переговори Путіна та Макрона із зустріччю Байдена та Шольца

На Заході ЗМІ порівняли переговори лідерів Росії та Франції із зустріччю президента США та канцлера Німеччини.

Нагадаємо, напередодні президент Франції Емманюель Макрон прибув до Росії для переговорів із Володимиром Путіним. Того ж дня у Вашингтоні відбулася зустріч канцлера Німеччини Олафа Шольца із президентом США Джо Байденом. Однією з ключових тем, які обговорюються в обох столицях, стала ситуація навколо України.

Так, на думку Guardian, переговори між Путіним та Макроном не змогли призвести до серйозного прориву щодо ситуації, пов’язаної з Україною.

У New York Times зазначили, що плани президента Росії залишаються “загадкою”.

У свою чергу Times назвала переговори чотирьох лідерів одного дня на двох континентах знаменною подією на тлі спроб союзників щодо північноатлантичного альянсу об’єднатися у зв’язку із ситуацією навколо України.

При цьому журналісти Frankfurter Allgemeine Zeitung звернули увагу, що хоча Шольц швидко говорить англійською, у Білому домі він “з обережності” вважав за краще спілкуватися рідною німецькою, оскільки йшлося про питання війни і миру.

А у Financial Times підкреслили, що політики “насилу намагалися стати єдиним фронтом”, Шольц навіть не хотів вимовляти назву “Північного потоку 2”, натомість лише давав “загальні запевнення” в тому, що у союзників буде єдиний підхід за всіма заходами.

Поділитись