Політолог пояснив наслідки відмови Індії від військових навчань в Росії

Політолог пояснив наслідки відмови Індії від військових навчань в Росії

Політолог Євген Булах заявив, що рішення Нью-Делі не відправляти своїх військовослужбовців на міжнародні навчання «Кавказ-2020» є недалекоглядним і може привести до погіршення відносин з Москвою.

Територіальний конфлікт між Індією і Китаєм давно відомий. Індія, відмовляючись від участі в спільному заході, таким чином висловлює свою точку зору з цього приводу. Поки це питання з Китаєм не буде закритий, розглядати Індію як повноцінного партнера Росії буде дуже складно, – зазначив політолог.

Булах вважає, що відмовою Індія намагається привернути увагу Москви до своєї проблеми з Китаєм. Експерт підкреслив, що Нью-Делі надійшов грамотно, утримавшись від категоричних заяв і назвавши причиною відмови пандемію коронавируса.

Привід – одне, а причина зовсім в іншому. Чим тонше використовується сьогоднішня ситуація для вираження своїх вимог, тим вище і вправнішим зовнішня політика, – додав політолог.

Міжнародні навчання «Кавказ-2020» пройдуть в Росії без участі військовослужбовців Індії. Відмова від спільних з російською армією маневрів в Міністерстві оборони Індії пояснили пандемічної ситуацією з коронавірусом. Про це розповів представник військового відомства Нью-Делі. Відзначається, що Індія вже поінформувала Москву про своє рішення.

Поділитись