Північна Македонія надала Україні військову допомогу

Північна Македонія надала Україні військову допомогу

Північна Македонія надала Україні військової допомоги на загальну суму в розмірі 16% свого річного оборонного бюджету.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на заяву міністра оборони Північної Македонії Слав’янка Петровська під час свого виступу у вівторок на Варшавському безпековому форумі.

«За минулий рік і кілька місяців цього року Північна Македонія прийняла понад 10 рішень про передачу різного роду боєприпасів і зброї. Або в цифрах скажу так: загальна сума допомоги, яку ми передали Україні, становить близько 16% річного оборонного бюджету Північної Македонії», – сказала вона.

Петровська додала, що Північна Македонія на цьому не зупиниться. «Ми готові продовжувати надавати таку підтримку, як і будь-яку іншу підтримку, яка потрібна Україні, доти, доки вона буде необхідна. Тому що ми усвідомлюємо, що Україна веде війну, яка важлива для всіх нас. Вони борються за своє право жити в суверенній і незалежній країні», – сказала вона.

Міністр також наголосила, що з самого початку Північна Македонія «засудила неспровоковане і невиправдане вторгнення в Україну, але не тільки на словах». «Тож було зрозуміло, що коли твій друг перебуває на війні і йому потрібна допомога, то ми повинні приймати певні рішення. Тому з самого початку ми почали з передачі різного роду амуніції та зброї. І це робилося на основі запитів, які надходили від української сторони», – додала вона.

Поділитись