Пєсков допустив можливість кібервійни між Росією та США

Пєсков допустив можливість кібервійни між Росією та США

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков вважає, що гіпотетично кібервійна між США і Росією можлива.

Про це він заявив журналістам, коментуючи твердження газети The New York Times про те, що американські спецслужби протягом останнього року стали значно активніше намагатися впроваджувати шкідливе програмне забезпечення в енергосистему Росії. Він нагадав, що президент США Дональд Трамп уже спростував ці повідомлення.

“Але якщо допустити, що якісь державні відомства займаються цим, не інформуючи про це главу держави, то, безумовно, ця інформація свідчить про гіпотетичну можливість, скажімо так, всіх ознак кібервійни щодо Росії”, – сказав він.

Раніше публікацію в The New York Times спростував Дональд Трамп, написавши у своєму Twitter, що це “фактично держзрада з боку колись чудової газети, яка настільки відчайдушно потребує сенсацій, навіть якщо це завдає шкоди країні”.

The New York Times стверджує, що США протягом останнього року почали впроваджувати в енергосистему Росії шкідливі програми. З їх допомогою США нібито можуть збирати інформацію про російської енергосистеми, а також, імовірно, відключити якісь її елементи.

Фото ТАСС

Поділитись