Підраховані мільярдні витрати Німеччини на утримання армії США

Підраховані мільярдні витрати Німеччини на утримання армії США

Німеччина заплатила за розміщення армії США майже мільярд євро за 10 років.

Про це повідомляє Spiegel. Стверджується, що зазначені німецькими властями витрати в 100 мільйонів євро в рік – тільки частина реальних витрат. Такий висновок Spiegel зробив після вивчення відповіді міністерства фінансів на запит депутата Бригіти Фрайхольд. Вказується, що 648,5 мільйона євро позначені як витрати на гранти по будівельним роботам, ще 333,9 мільйона – безпосередньо на оборону.

При цьому самі США платять у декілька разів більше за утримання військ. Тільки в 2020 році Вашингтон на ці цілі виділив 7 трильйонів 234 мільярдів євро, витрати Берліна за цей же період – 132,4 мільярда євро.

6 червня адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про рішення скоротити чисельність американського військового контингенту, який знаходиться в Німеччині. В даний час на території країни 34,5 тисяч солдатів. Глава держави наказав Пентагону скоротити їх чисельність на 9,5 тисячі. Крім того, Трамп розпорядився обмежити число одноразово перебувають в ФРН американських військовослужбовців до 25 тисяч чоловік замість допустимих зараз 52 тисяч.

Трамп потім пояснив, що якщо ФРН не почне виділяти більше коштів на оборонну сферу, США скоротять чисельність свого контингенту на території країни. Він також поскаржився на те, що Німеччина порушує домовленості по НАТО про військові бюджети.

Поділитись