Перша партія військової допомоги США прибула до Києва

Перша партія військової допомоги США прибула до Києва

До Києва прибула перша партія додаткової воєнної допомоги Україні від США.

Вантаж містить близько 90 тонн летальної зброї. Таким чином США продемонстрували «прихильність до зміцнення обороноздатності» країни. Про це повідомляється в Twitter американського посольства.

Перша з кількох партій пакету допомоги, нещодавно прийнятого президентом [США Джо] Байденом для України, сьогодні вночі прибула до Києва. Цей вантаж включає близько 90 тонн летальної зброї, зокрема, боєприпаси для захисників України на лінії фронту, — йдеться у повідомленні посольства.

Там також наголосили, що військова допомога «демонструє тверду відданість Сполучених Штатів зміцненню обороноздатності України на тлі зростаючої агресії з боку Росії».

Раніше речник Білого дому Джен Псакі заявила, що Штати мають намір найближчим часом направити Україні додаткову військову допомогу. Обсяг постачань при цьому не уточнювався.

Також у Білому домі підтвердили плани з постачання в Україну російських вертольоти Мі-17, які були вивезені з Афганістану. Таким чином підтвердилася інформація про те, що військова техніка, яка закуповувалась для потреб армії Афганістану та проходила модернізацію в Україні, залишиться в країні.

Останнім часом на Заході неодноразово звинувачували Росію у підготовці до вторгнення в Україну. Карту розташування російських військ уздовж кордону з Україною раніше склала і опублікувала газета The New York Times. Видання зазначало, що війська нібито загрожують ескалацією конфлікту із сусідньою державою та теоретично можуть «відкрити новий фронт».

Поділитись