Пентагон прокоментував заяву про вторгнення підводного човна на територію Росії

Пентагон прокоментував заяву про вторгнення підводного човна на територію Росії

Американські підводні човни не проводили операцій у російських територіальних водах, заявив представник Індо-Тихоокеанського командування США Кайл Райнес.

«Те, що Росія заявила про наші операції у її територіальних водах, — неправда», — йдеться у заяві військового чиновника.

«Я не коментуватиму точне розташування наших підводних човнів, але ми літаємо, плаваємо і безпечно діємо в міжнародних водах», — додав Райнес.

Раніше Міноборони РФ повідомило, що російський військовий корабель у суботу змусив підводний човен ВМС США залишити територіальні води РФ у районі Курил, де ВМФ Росії проводить навчання. Російські військові заявили, що екіпаж американського підводного човна сповістили про перебування в територіальних водах РФ і зажадали негайно випливти, але вимога була проігнорована.

Після цього, за заявою Міноборони РФ, «екіпажем фрегата ТОФ „Маршал Шапошников“ було застосовано відповідні засоби».

Крім того, у повідомленні міністерства говорилося, що «американський підводний човен використовував самохідний імітатор для роздвоєння мети на засобах радіолокаційного та акустичного контролю та з максимальною швидкістю покинув територіальні води» Росії.

Після цього інциденту військовий аташе США у Москві був викликаний у російське військове відомство, де йому було вручено ноту протесту.

Поділитись