Пекін застеріг США від втручання у внутрішні справи Китаю

Пекін застеріг США від втручання у внутрішні справи Китаю

Влада США повинні утриматися від втручання у внутрішні справи КНР, так як китайське керівництво не залишить без уваги дані посягання і вживе заходів для захисту суверенітету і безпеки держави.

Про це заявив член Політбюро ЦК Комуністичної партії Китаю (КПК), глава канцелярії Комісії ЦК КПК у закордонних справах Ян Цзечи в телефонній розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Сайт китайського МЗС наводить слова Цзечи, який стверджує, що Вашингтон зобов’язаний дотримуватися принципу «одного Китаю», а також досягнуті між країнами домовленості.

«Всі питання, що стосуються Гонконгу, Синьцзяна і Тибету, відносяться до внутрішньої політики КНР, і ніхто в світі не має права в них втручатися», – підкреслив він.

Ян Цзечи додав, що Пекін не буде терпіти «спроби обмовити Китай» і буде відстоювати державний суверенітет і безпеку КНР, а також інтереси, від яких залежить її розвиток. Китайська сторона нагадала США, що Вашингтон не слід забувати, що острів Тайвань – невід’ємна частина КНР.

«Ми наполягаємо, щоб Сполучені Штати виправили помилки, які були допущені останнім часом», – уклав член Політбюро ЦК КПК.

Поділитись