Озвучений план НАТО у разі повномасштабної війни з Росією

Озвучений план НАТО у разі повномасштабної війни з Росією

У разі повномасштабної війни з Росією Пентагон, швидше за все, спробують негайно задіяти весь арсенал можливостей НАТО.

Про це в своїй статті для The National Interest пише військовий експерт Кріс Осборн.

Раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс стурбований зміцненням співпраці між Росією і Білорусією. В інтерв’ю німецькій газеті Welt am Sonntag він зазначив, що блок готовий захистити своїх союзників у разі будь-яких загроз. Столтенберг також заявив, що зараз НАТО дотримується стосовно Росії стратегії «стримування і діалогу».

За словами Кріса Осборна, для ефективного військового протистояння з Росією в Європі Міноборони США має налагодити взаємодію з союзниками по НАТО.

Наприклад, в разі виходу російських кораблів в Балтійське море, польський винищувач повинен зустрічати їх і відправляти координати есмінцю ВМС США. А той уже атакує противника ракетами.

При цьому Пентагон докладає зусиль для того, щоб використовувалася високошвидкісну обробку передачі даних між союзниками з елементами штучного інтелекту, яка зможе аналізувати розрізнені пули інформації.
Раніше в доповіді Шведського агентства оборонних досліджень (FOI) було відзначено, що головна військова проблема Заходу в тому, що «Росія має більшу доступністю своїх збройних сил і може почати швидку атаку на східному фланзі до того, як НАТО встигне відреагувати».

Аналітики FOI прийшли до висновку, що країни НАТО проводять недостатньо навчань. На їхню думку, альянсу не потрібно додатково нарощувати свої сили, проте слід діяти швидше.

Поділитись