Оприлюднено запис ділової вечері з обговоренням України, що дискредитує Трампа

Оприлюднено запис ділової вечері з обговоренням України, що дискредитує Трампа

Опубліковано відеозапис ділової вечері з обговоренням ситуації в Україні, яка дискредитує президента США Дональда Трампа.

Знятий в 2018 році запис був розміщений на Youtube-каналі Associated Press. Ролик опубліковано в якості нових доказів у справі про імпічмент президента США. Видання повідомило, що за столом з Трампом були присутні вихідці з України Лев Парнас і Ігор Фурман, які вважаються «українськими друзями» американського лідера.

Трамп поцікавився, як довго Україна зможе протистояти російській агресії без допомоги США, а також закликав до звільнення американського посла на Україні Марі Йованович. На записі хтось говорить Трампу, що найбільша проблема, від якої треба позбутися, – посол, так як вона розповідає всім про швидке залучення Трампа до відповідальності. Видання стверджує, що голос належить партнеру адвоката Трампа Льву Парнасу.

Ближче до кінця обговорення Парнас вручив Трампу подарунок від «головного рабина в Україні» і рабинів в Ізраїлі. Він порівняв американського президента з Месією, який прийшов спасати світ, і додав, що Трамп рятує Україну. В цей час в бесіду вступив Ігор Фурман.

“Всі євреї України моляться за вас”, – сказав він.

Видання також стверджує, що Фурман нібито сидить через одне місце від президента США.

Розслідування щодо особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані почалося 11 жовтня. Воно стосується його діяльності в Україні і можливих спроб домогтися відставки американського посла в Києві Марі Йованович.

Марі Йованович була звільнена зі своєї посади в травні 2019 року в зв’язку з втратою довіри президента. Сама вона стверджує, що проти неї велася скоординована кампанія і сам президент США Дональд Трамп тиснув на держдепартамент, домагаючись її звільнення.

Крім того, розслідування зачіпає справи підприємців з Флориди Ігоря Фрумана і Льва Парнаса – вихідців з України, які були арештовані в США. Вони нібито допомагали Джуліані контактувати з колишнім генеральним прокурором України Віктором Шокіним.

Поділитись