Опитування: українці все менше хочуть вступу в НАТО

Опитування: українці все менше хочуть вступу в НАТО

Кількість прихильників вступу України в НАТО скоротилося в республіці за рік на 11%, випливає з дослідження фонду «Демократичні ініціативи» імені Іллі Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології.


Якщо в 2019 році входження до Північноатлантичного альянсу підтримували 53% українців, то зараз вже 42%, говориться на сайті фонду.

Союз з Росією та іншими країнами СНД підтримують 11%, тоді як в минулому році – 6%. За позаблоковий статус виступають 34% українців. Більшість же опитаних хочуть бачити Україну в складі Євросоюзу – за вступ до нього висловилися 48%. Як наголошується в дослідженні, прихильників євроінтеграції, так само як входження в НАТО, найбільше на заході і в центрі республіки, а на сході в основному виступають за те, щоб Україна не входила ні в які об’єднання. При цьому в східних регіонах країни майже порівну прихильників вступу в ЄС і союзу з Росією.

Раніше в Україні заявили, що республіка готова збільшити внески в операції НАТО.

На початку грудня Міноборони України вперше зробило закупівлю для потреб збройних сил країни через Агентство НАТО з підтримки і закупівель. За даними ЗМІ, першою закупівлею стало придбання гусеничної стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 і БМП-2.

Поділитись