Окупанти заявили, що ЗАЕС перейде на російські стандарти роботи до 2030 року

Окупанти заявили, що ЗАЕС перейде на російські стандарти роботи до 2030 року

Роботу на Запорізькій АЕС буде повністю переведено на російські стандарти до 2030 року.

Про це повідомив радник генерального директора концерну «Росенергоатом» Ренат Карчаа.

«Плани з модернізації та розвитку досить масштабні. Наразі тривають процеси аналізу, деталізації та підготовки відповідних виробничих процесів до запуску. Я думаю, переведення Запорізької АЕС на російські стандарти відбудеться до 2030 року», – сказав Карчаа.

За його словами, процес переходу на російські стандарти зараз триває активно та послідовно. «У розвиток Запорізької атомної станції Україна вкладалася лише на словах, але не за фактом – нам і цей момент потрібно також мати на увазі», – зазначив він.

Карчаа підкреслив, що перехід на російські стандарти займе близько семи років ще й тому, що в атомній сфері дуже багато нюансів, «тут немає другорядного, про що можна забути, що можна не врахувати». «Цей час піде на формування особливостей, пов’язаних з виробничою діяльністю, корпоративністю, [формування] нового рівня самосвідомості та ролі для людей там, на території. моментів», – пояснив експерт.

Він зазначив, що це «поки що дуже дорогий» для Росії проект. «Це вкладення не тільки в саму станцію, а й у місто, у людей. Ми ж прийшли не за землею – у Росії і так землі вистачає. І не за атомною станцією – і в цьому сенсі у нас у державі все в повному порядку, немає навіть натяку на дефіцит потужностей щодо атомної генерації електроенергії. Ми прийшли до людей. Прийшли їм допомогти», – додав Карчаа.

Поділитись