Окупанти з трьох боків оточили місто Авдіївку

Окупанти з трьох боків оточили місто Авдіївку

Східне місто Авдіївка з трьох боків оточене російськими військами. Протягом останнього місяця вони розпочинали хвилі штурмів, щоб завершити блокаду, але, за словами українських військових, українські військові продовжують «стояти на своєму та завдавати великих втрат окупантам».

Про це пише CNN.

Погода була несприятливою для російських штурмів гусеничною технікою. Це змусило росіян змінити тактику, вважають українські військові. Збройні сили Росії використовують більше безпілотників для націлювання на українські позиції, які добре обороняються, і здійснюють більше піших нападів з використанням піхоти.

Українська оборона добре окопалася в місті. Україна зміцнює оборонні позиції з 2014 року, коли промосковські сепаратисти захопили значну частину Донбасу, включно з сусіднім містом Донецьк. Авдіївку обстрілюють з моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Ці оборонні позиції поки що дозволяють українським військовим протистояти хвилям невпинних атак Росії. Втрата території на цьому етапі була б ударом по моральному духу в Україні, де розхвалюваний літній контрнаступ приніс небагато успіхів.

Командувач ООС «Таврія» Олександр Тарнавський написав у Telegram: «Ми ще стоїмо. І будемо далі стояти. Бо Авдіївка – це не просто територія на карті, а частина України, частинка душі українців і українського Донбасу.

«Нехай ворог пам’ятає, що ми будемо боротися далі. Для кожної будівлі, території чи озера…»

На лінії фронту мало рухів, незважаючи на те, що Україна розпочала контрнаступ на початку року.

Поділитись