Окупанти готуються до масштабного наступу влітку 2024 року – ISW

Окупанти готуються до масштабного наступу влітку 2024 року – ISW

Російські війська готуються до масштабного наступу влітку 2024 року.

Про це пише Інститут вивчення війни.

«Російські війська можуть спробувати зберегти темп своїх наступальних операцій незалежно від складних погодних та рельєфних умов, щоб скористатися нестачею української техніки до того, як до країни прибуде обіцяна західна допомога у сфері безпеки», – йдеться у звіті.

Наміри та план російського наступу влітку 2024 року ще не зрозумілі, але ймовірно, «російське військове командування має намір отримати вигоду з будь-яких успіхів, яких воно досягне найближчими тижнями». Аналітики Інституту вважають, що росіяни концентруються на просуванні якнайдалі на захід від Авдіївки, перш ніж українські війська зможуть встановити в цьому районі лінію, що важко проходить.

«Цього літа українські збройні сили, можливо, будуть ще гірше забезпечені, ніж зараз», – пише Інститут, зазначаючи, що надання достатньої кількості озброєнь української армії з боку західних партнерів буде ключовим фактором, який вплине на здатність ЗСУ утримати оборону.

«Добре забезпечені українські сили показали, що вони можуть перешкодити російським військам досягти навіть незначних успіхів під час великомасштабних російських наступальних зусиль, і немає жодних підстав сумніватися в тому, що Україна могла б ще більше стабілізувати лінію фронту і підготуватися до відображення російських наступальних, що повідомляються. цього року влітку, якщо нестача техніки зменшиться», – пише ISW.

Поділитись