Окупанти готують новий наступ влітку цього року – Politico

Окупанти готують новий наступ влітку цього року – Politico

«Україна йде до поразки», – із таким заголовком вийшла стаття в газеті Politico. Видання пише, що лінія фронту ЗСУ цього літа може впасти.

«Картина, що виникла після десятків інтерв’ю з політичними лідерами, військовими та простими громадянами, являла собою скочування країни до катастрофи», – вважає газета.

Військові приватно визнають, що цього літа неминучі нові втрати. Питання лише у тому, наскільки серйозними вони будуть, пише видання.

Декілька високопоставлених офіцерів «намалювали похмурий прогноз того, що лінія фронту може впасти цього літа», коли Росія почне очікуваний наступ.

Вони висловили побоювання тим, що рішучість України може бути ослаблена – «оскільки моральний дух у збройних силах підірваний запеклим браком припасів».

У бесідах із журналістами «українські політики визнали, що суспільні настрої погіршуються».

У розмові з Politico міністр іноземних Кулеба заявив, що «Україна потрапила в порочне коло: необхідну їй зброю не надають або затримують; потім західні союзники скаржаться, що Київ відступає, що знижує ймовірність того, що вони відправлять додаткову допомогу в майбутньому».

Поділитись