ОАЕ відклали покупку російських винищувачів Су-75 “Checkmate”

ОАЕ відклали покупку російських винищувачів Су-75 “Checkmate”

ОАЕ перестали виявляти інтерес до російського легкого винищувача п’ятого покоління Су-75.

Це сталося через те, що зараз достеменно залишаються невідомими технічні параметри новітнього винищувача, хоча донедавна Об’єднані Арабські Емірати вважалися чи не одним із найбільших потенційних покупців цих літаків. Більше того, в ОАЕ стурбовані перенесенням випробувань цього літака. Такі відомості наводить видання “Bulgarian Military”.

Згідно з наданими даними, в ОАЕ висловили невдоволення тим, що випробування легкого винищувача п’ятого покоління Су-75 перенесені з 2023 на 2024 рік. З цієї причини, як стверджується, в Абу-Дабі вирішили скоротити інтерес до цих літаків і не укладати угоду на їхню покупку.

«Схоже, що Об’єднані Арабські Емірати принаймні призупинили свою участь у проекті, виснаживши важливе джерело фінансування та НДДКР. Однією з основних причин є суперечливі характеристики. Спочатку перший політ Су-75 було обіцяно 2023 року, але потім цю дату перенесли на 2024 рік», – повідомляє видання «Bulgarian Military».

ОАЕ є традиційно одним з найбільших покупців російського озброєння, і первісний інтерес Абу-Дабі до російського винищувача Су-75 Checkmate був дуже великим, що обумовлено невеликою вартістю цього літака, наявністю у нього сучасного озброєння і високими технічними характеристиками. Тим не менш, якщо в ОАЕ дійсно відмовляться від купівлі цього літака, це може стати серйозним ударом по репутації винищувача.

Поділитись