Новітній літак-розвідник Росії помітили над Туреччиною

Новітній літак-розвідник Росії помітили над Туреччиною

До Сирії попрямував літак дальнього радіолокаційного виявлення ВКС Росії Ту-214Р, пише Al-Masdar News з посиланням на турецьких спостерігачів.

“Найбільш просунутий” літак-розвідник “Росії зі складу спеціальної авіації ВКС летить з Чкаловського [аеродрому], ймовірно, на російську авіабазу Хмеймім через повітряний простір Туреччини”, – написав у Twitter спостерігач і фотограф Йорук Ісік, приклавши до публікації карту польоту повітряного судна з номером RF-64514.

Ту-214Р з аналогічним номером вже був в Сирії: в лютому 2016 року його приземлився на авіабазі Хмеймім і пробув в республіці два тижні. Влітку того ж року його знову помітили в цій країні.

«Известия» з посиланням на джерело в Міноборони повідомляли, що за підсумками випробувань в Сирії військові визнали машину повністю готовою до виконання завдань.

У складі ВКС Росії є два Ту-214Р. Літаки будувалися на замовлення військової частини 45807 – це позначення штаб-квартири ГРУ в Москві. Машина оснащена різними засобами радіотехнічної розвідки і, зокрема, георадаром, що дозволяє виявляти приховані під землею або замасковані об’єкти, йдеться в відкритих джерелах.

Поділитись