Нова Зеландія видаватиме українським біженцям посвідку на проживання

Нова Зеландія видаватиме українським біженцям посвідку на проживання

Уряд Нової Зеландії погодив видачу посвідок на проживання в країні для українців. Йдеться про громадян України, які прибули в Нову Зеландію за спеціальною візою, запровадженою після початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це йдеться на сайті новозеландського уряду. 

Там зазначають, що отримати спеціальну українську візу можна до 15 березня 2024 року. Спочатку оформити документ можна було до 15 березня 2023 року. Однак за рік цю можливість продовжили до 15 лютого 2024 року. 

«Багато з тих, хто шукав безпеки тут, у Новій Зеландії, ніколи б не сподівалися залишитися тут надовго, але оскільки війна [в Україні — ред.] триває, ми маємо гуманітарне зобов’язання забезпечити їм визначеність», — сказав міністр імміграції Нової Зеландії Ендрю Літтл.

Так, українські біженці, які отримають документ до зазначеної дати, зможуть подати заявку на отримання посвідки на проживання у Новій Зеландії.

За даними уряду Нової Зеландії, наразі спеціальні візи оформили 1 510 українців, з них 340 людей вже отримали посвідку на проживання. Уряд припинить прийом заяв після 15 березня наступного року. 

Охочі отримати посвідку мають надати медичну довідку, пройти перевірку та сплатити 708 доларів.

Поділитись