Німеччина хоче позбавляти джихадистів громадянства

Німеччина хоче позбавляти джихадистів громадянства

Міністерство внутрішніх справ Німеччини запропонувало позбавляти джихадистів німецького громадянства, якщо у них є паспорт ще однієї країни.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини запропонувало позбавляти джихадистів німецького громадянства. Йдеться про ті випадки, коли у прихильників радикального ісламу є подвійне громадянство, повідомляє видання Der Westen з посиланням на парламентського статс-секретаря МВС Штефана Майера.

За словами Майера, міністерство має намір домогтися введення відповідного порядку протягом найближчого року. Відповідний законопроект незабаром буде внесений на розгляд парламенту.

Крім того, відомство пропонує розширити перелік «безпечних країн походження», щоб прискорити процес обробки поданих заяви на отримання політичного притулку. У список можуть додати Грузію, Вірменію, Туніс, Алжир і Марокко.

За даними Федерального управління у справах міграції та біженців, в минулому році притулку в ФРН попросили 3462 громадянина Грузії та 3857 вихідців з Вірменії. У січні 2018 року був зафіксований різкий ріст кількості поданих прохань.

Поділитись