Німці дали Україні пораду через навчання з НАТО

Німці дали Україні пораду через навчання з НАТО

Німецьке видання Der Spiegel опублікувало матеріал про проведені країнами Заходу і Росією військових навчаннях, в тому числі – американо-українських Rapid Trident.

Як випливає з матеріалу, маневри посилили міжнародну напруженість. На заході України проходять навчання за участю США і ряду країн НАТО. На їх фоні Москва провела власні маневри в Чорному морі.

Der Spiegel нагадує, що Україна регулярно проводить навчання з частинами НАТО з 90-х років минулого століття. З 2019 року мета вступу країни до Північноатлантичного альянсу закріплена в конституції.

Якщо конфлікт з РФ буде розвиватися в небажаному напрямку, НАТО може згорнути всю свою діяльність на Україні без всяких зобов’язань, так як альянс не брав на себе повноваження допомагати, – відповів у коментарі користувач Aleksander.

Читач з ніком Unter_the_moon_of_love написав, що дискусія проста, «маневри Росії – зло, маневри НАТО служать миру і безпеці».

Днями підрозділи російської військової бази в Таджикистані провели навчання і бойові стрільби на гірських полігонах Ляур і Самбул.

У маневрах взяли участь мотострілкові і танкові підрозділи бази, всього понад 500 військовослужбовців і близько 80 одиниць озброєння і техніки.

Поділитись