Названа причина конфлікту Зеленського і Гончарука

Названа причина конфлікту Зеленського і Гончарука

Причиною конфлікту президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Олексія Гончарука стало невдоволення українського олігарха Ігоря Коломойського рішенням уряду змінити глав енергетичних компаній, якими керували його довірені особи.

Про це пише «Дзеркало тижня» з посиланням на джерело. За даними видання, Зеленський і Гончарук зустрілися напередодні. На зустрічі президент підняв питання про зміну глав енергокомпаній і заявив про невдоволення Коломойського цими кадровими перестановками.

Як повідомило джерело, у відповідь Гончарук заявив, що він не розуміє генеральну лінію влади України: «То ми боремося з Коломойським, то ми не боремося з Коломойським, то ми покращуємо відносини з МВФ, то ми їх псуємо». Український прем’єр додав, що якщо він неправильно розуміє статус-кво, то готовий піти у відставку.

Після зустрічі Зеленський скликав позачергове засідання Верховної Ради, яке відбудеться 4 березня. Тема засідання не називалася, однак до порядку денного зборів український президент попросив включити «питання про розгляд кількох проектів законів і про кабінет міністрів України». Також він попросив «заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів».

Пізніше керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що однією з причин позачергового засідання Верховної Ради стала необхідність кадрових змін в Кабміні. Однак він відмовився називати політиків, яких можуть торкнутися перестановки.

Поділитись