Названа дата виходу США з ракетного договору

Названа дата виходу США з ракетного договору

США офіційно вийде з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності 2 серпня.

Про це заявив радник американського лідера Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон та додав, що російсько-американський договір про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь навряд чи буде продовжений.

Раніше повідомлялося про намір представників США обговорити з російськими колегами ідею нової угоди про контроль над ядерним озброєнням. Разом з цим зазначалося, що міняти політику по договір американська сторона не планувала.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про припинення виконання ДРСМД 4 березня. Це стало відповіддю Росії на аналогічні дії Вашингтона. Його американський колега Дональд Трамп заявив про плани вийти з договору в жовтні 2018 року, звинувативши в порушенні угоди Москву.

Договір був укладений в 1987 році між СРСР і США, не дозволяє сторонам мати на озброєнні балістичні та крилаті ракети наземного базування з дальністю від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. Москва і Вашингтон регулярно звинувачують один одного в порушенні його умов.

Фото Ройтерс.

Поділитись