Європу налякали “несподіваним ударом” Росії

Європу налякали “несподіваним ударом” Росії

Росія озброюється забороненими ракетами і готується до регіональних військових дій на території ЄС та НАТО.


Як пише німецька газета Die Welt з посиланням на доповідь генерала-лейтенанта бундесверу у відставці, колишнього заступника генерального секретаря НАТО Гайнріха Брауса і директора Інституту політики безпеки в Кільському університеті Йоахима Краузе, поки Європа вирішує проблему глобального потепління і розбирається з мігрантами, Росія готується до ведення регіональних воєн в Європі з застосуванням ядерної зброї.

Браус заявив, що Росія спеціально шукає конфлікту з Заходом і намагається знищити світовий порядок, а також підірвати згуртованість Північноатлантичного альянсу. На його думку, Росія розуміє, що не зможе перемогти НАТО, тому вона може завдати «несподіваний удар», підкріплений загрозою ядерної зброї. Підсумком такого удару стане ситуація, коли Європа буде змушена вибирати між повноцінної війною або підпорядкуванням Москві. Можливим місцем початку «атак» доповідачі назвали Прибалтику, Польщу, Україну і Чорноморські країни.

Браус і Краузе заявили також, що ключову роль в «конфлікті» гратиме Німеччина, тому вони закликають уряд максимально швидко привести бундесвер в бойову готовність.

За версією Заходу, російська ракета 9М729 нібито порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, Москва у свою чергу вимагає від США знищити ударні безпілотники і розгорнуті на суші установки Мк-41.

Поділитись