НАБУ порушило кримінальну справу щодо Порошенка за халатність

НАБУ порушило кримінальну справу щодо Порошенка за халатність

Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу стосовно екс-президента України і лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка.

Про це з посиланням на матеріали відомства повідомляє видання «Українські новини». Якщо Порошенка визнають винним, йому може загрожувати як штраф, так і позбавлення волі строком до трьох років. Крім того, його можуть позбавити права займати певні посади. У повідомленні НАБУ наголошується, що кримінальне провадження було відкрито за рішенням Вищого антикорупційного суду 7 жовтня.

Раніше в жовтні генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що для кримінального переслідування колишнього президента України було зібрано недостатньо доказів.

Державне бюро розслідувань України відкрило 12 кримінальних справ, які пов’язані з діяльністю Порошенка. Вони стосуються можливої ​​державної зради, легалізації в офшорах злочинних доходів і ймовірного втручання в діяльність судової влади. Також відомство проводить розслідування про ймовірні порушення закону при входженні українських кораблів в російські територіальні води в районі Криму в листопаді 2018 року. За всіма кримінальними справами екс-президент проходить в якості свідка.

Поділитись