На українських зупинках пропонують влаштувати міцне покриття для громадського транспорту

На українських зупинках пропонують влаштувати міцне покриття для громадського транспорту

В України вивчатиме доцільність влаштування на зупинках громадського транспорту спеціального, більш міцного покриття для для громадського транспорту.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, передає Newformat.info.

Зазначається, що це сприятиме підвищенню стійкості асфальтобетонного покриття до руйнування та мінімізує утворення внаслідок цього колії, коли під час гальмування транспорту на цих ділянках дороги з’являються хвилеподібні напливи і вибоїни. Крім того, це дозволить підвищити безпеку людей на зупинках під час гальмування транспорту.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе повідомив, що сьогодні на багатьох зупинках таке явище зустрічається. За підрахунками експертів, укріплені ділянки дороги можуть прослужити до 30% довше, ніж звичайні.

Більш міцне покриття на ділянках дороги біля зупинок може влаштовуватися, наприклад, із цементобетону або асфальтобетону із армуванням спеціальними гратками (геосинтетичними, металевими, композитними).

Фото Олександри Буділкі (з архіву FOTOmedia)

Поділитись