“Ми не прогнемося під російським тиском та шантажем”, – Санна Марін

“Ми не прогнемося під російським тиском та шантажем”, – Санна Марін

Росія навмисно шантажує Фінляндію та Європу енергопостачаннями та намагається завадити західним країнам надавати допомогу Україні, заявила прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін.

Це твердження прозвучало у її різдвяному посланні фінам. Länsi-Suomi оприлюднює заклик прем’єра зберігати стійкість.

У своєму різдвяному привітанні прем’єр-міністр Санна Марін (Sanna Marin) повідомила, що вірить у стійкість фінів. Прем’єр заявила, що Росія навмисно шантажує Фінляндію та Європу енергопостачаннями та намагається перешкодити західним країнам надавати допомогу Україні. За агресивні дії Росії в Україні розплачується і Фінляндія: енергія, тепло та продукти харчування подорожчали.

“Останні кілька років ми проходимо через низку випробувань, але фіни зберігають стійкість”, – впевнена Марін. Політик заявила, що уряд намагався пом’якшити вплив вартості енергоносіїв на життя фінів. Прем’єр-міністр додала, що багато фінів у це Різдво думають про Україну, де багатьом доводиться зустрічати свято та зиму без електрики, води та тепла, оскільки Росія обстрілює українські міста та об’єкти інфраструктури.

“Такого Різдва ніхто не бажав і не хотів. Зараз багато хто думає про те, як допомогти українцям і надати їм підтримку. Кожен з нас може запропонувати допомогу зручним для себе способом, наприклад, присвятивши свій час допомоги українцям або зробивши пожертву благодійної організації”, — сказала Марін.

Поділитись