МВС України заявило про стабілізацію пожежної обстановки у районі Чорнобиля

МВС України заявило про стабілізацію пожежної обстановки у районі Чорнобиля

Ситуація із поширенням природних пожеж у зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС стабілізувалася.

Про це у понеділок, 28 березня, повідомив радник глави МВС України Вадим Денисенко в інтерв’ю Страна.ua. За його словами, у ЗМІ надходить інформація про пожежу, що бушує нібито на площі 10 га.

«Два тижні тому там справді було спалах, але пожежі вдалося погасити. Сьогодні ми можемо говорити, що жодних великих спалахів на великих площах немає», — констатував він.

За словами Денисенка, ситуація із пожежами у Чорнобилі перебуває під контролем і стабільна. Радіаційний фон у Києві та області — у межах норми.

Раніше в понеділок повідомлялося, що Росспоживнагляд проводить моніторинг радіаційної обстановки в РФ у зв’язку з пожежами в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. За даними відомства, радіаційна ситуація залишається стабільною.

Напередодні український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що в Чорнобильській зоні відчуження горить понад 10 га лісу. Через вітряну та суху погоду інтенсивність та площа пожеж збільшуються, зазначила вона.

У ніч проти 4 березня на території Запорізької АЕС в Україні сталася пожежа. Представник прес-служби ЗАЕС Андрій Туз повідомив, що загрози розповсюдження радіації не зафіксовано. Пізніше спалах було ліквідовано.

Поділитись