Музеї Данії надали танки Leopard для навчання українських воїнів

Музеї Данії надали танки Leopard для навчання українських воїнів

Європейські військові використовували танки Leopard, виставлені у музеях Данії, щоб розпочати навчання українських солдатів. Виявилось, що музейні експонати мають кращий стан, ніж 100 одиниць техніки, що залишилися на складах.

Про це повідомляє Forbes.

Коаліція Данії, Німеччини, Нідерландів та Бельгії в поточному року пообіцяла передати Україні 178 танків Leopard 1A5, випущених у 1980-і роки. Українських військових почали навчати у травні на полігоні Кліц на захід від Берліна.

На першому етапі для навчання використовували німецькі бойові машини безбаштового компонування, але на завершальному етапі знадобилися танки Leopard на ходу. За словами Forbes, це створило проблему: всі танки, які мали війська країн Європи, потребували ремонту, оскільки знаходилися на зберіганні понад 20 років.

У результаті коаліція країн домовилась із трьома датськими музеями, які надали шість танків Leopard. Машини, що виставлялися в музеях, опинилися у кращому стані, ніж майже 100 танків, що зберігалися у збройних силах країн Європи, зазначає видання.

Поділитись