Bloomberg: Країни НАТО не постачають Україні танки власного виробництва

Bloomberg: Країни НАТО не постачають Україні танки власного виробництва

Країни НАТО досі не постачали Україні основних бойових танків власного виробництва, зазначає оглядач агентства Bloomberg Андреас Клут.

При цьому оглядач стверджує, що основна причина, через яку постачання танків не здійснюється, — передбачувані побоювання західних країн щодо можливої ​​ескалації, якщо Україна отримає сучасну західну зброю. Клут нагадує, що Київ “уже давно” просить у Німеччини танки Leopard, запаси яких у Берліна становлять близько 2 тис. одиниць, а також бронетранспортери Marder.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина надала Києву ще чотири зенітні самохідні установки (ЗСУ) Gepard, довівши їхню загальну кількість до 24 одиниць. Також влада ФРН збирається направити Україні 50 бронемашин Dingo та дві реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) Mars.

До нового пакету військової допомоги Україні від США увійдуть гаубиці, боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, авіаційні протирадіолокаційні ракети HARM, машини Humvee та інша бойова техніка, а також броньовані машини швидкої допомоги.

Поділитись