У Кремлі прокоментували публікацію київського проекту “гарантій безпеки”

У Кремлі прокоментували публікацію київського проекту “гарантій безпеки”

Київський проект “гарантій безпеки” Україні зберігає загрозу вступу країни до НАТО і вкотре наголошує на нагальній необхідності війни.

Про це заявив у середу журналістам речник президента Росії Дмитро Пєсков.

“Загалом йдеться про певний документ. І ніхто не приховує, що цей документ вони мають на увазі до моменту вступу України в НАТО, тобто орієнтир на місце в НАТО залишається, – сказав представник Кремля, коментуючи опублікований напередодні Києвом текст. – Відповідно, залишається головна загроза для нашої країни і навіть набуває великої актуальності одна з причин, яка і зробила необхідним проведення СВО. Де-факто та де-юре ситуація саме така”.

Пєсков також прокоментував те, що цей документ не передбачає нейтрального статусу України. “Це вкотре акцентує актуальність та нагальну необхідність спеціальної військової операції для забезпечення нашої безпеки та національних інтересів”, – наголосив він.

Прес-секретар путлєра нагадав, що в обговорюваному делегаціями РФ і України навесні тексті домовленостей також “фігурували деякі гарантії безпеки”. “Хоча [вони були] під зовсім іншим текстом, який, до речі, був парафований. Але, як відомо, українська сторона відмовилася від своєї візи під цим текстом. І цей процес вже завершено”, – додав Пєсков.

За його словами, керівництво України має ліквідувати загрози безпеці для Росії. Представник Кремля підкреслив, що Москва негативно відреагує, якщо проект міжнародних гарантій безпеки Україні буде підписаний.

Поділитись