Мобілізація в Україні проходить в плановому режимі – Веніславський

Мобілізація в Україні проходить в плановому режимі – Веніславський

В додаткових мобілізаційних заходах наразі потреби немає.

«В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов’язаних для їх мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалось з перших днів війни», – зазначив Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі телемарафону.

Зокрема, як пояснив він, що наразі Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вручають повістки тим військовозобов’язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії. 

Крім того, війна призводить до втрат – є загиблі та поранені військові, і ці втрати потрібно поповнювати, зауважив нардеп.

«Відповідно територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат. Окрім того, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями», – додав Веніславський.

Поділитись