Міністр закордонних справ Великої Британії відмовився від посади міністра оборони

Міністр закордонних справ Великої Британії відмовився від посади міністра оборони

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі публічно закликав прем’єр-міністра Ріші Сунака залишити його на нинішній посаді.

Про це повідомляє The Guardian.

Виступаючи на безпековому форумі в Аспені, Клеверлі прокоментував чутки про те, що його нібито планують зробити майбутнім міністром оборони Сполученого Королівства. Дипломат заявив, що з посади його доведеться “витягати кліщами”.

«Якщо хтось у Великій Британії дивиться, слухає, особливо прем’єр-міністр, я дуже хочу залишатися на місці… Я дуже хочу залишатися на місці як міністр закордонних справ. Це робота, яку я люблю, я вважаю, що це важлива робота. Якщо мене колись у майбутньому витягнуть, ви побачите сліди від цвяхів на паркетній підлозі в моєму офісі», — заявив Клеверлі.

Його коментарі є незвичними, оскільки традиційно міністри не коментують перестановки в уряді. Це додає ваги непідтвердженим повідомленням про те, що Ріші Сунак має намір внести значні зміни у свою урядову команду до виборів наступного року.

Чутки про зміну посади Клеверлі виникли на тлі заяв чинного міністра оборони Бена Уоллеса, який розповів, що при найближчій нагоді залишить свою посаду і взагалі припинить політичну діяльність.

Поділитись