Велика Британія назвала умову розморожування державних активів Росії

Велика Британія назвала умову розморожування державних активів Росії

Російські державні активи у Великій Британії залишаться замороженими доти, доки російська влада не дасть згоди на відшкодування збитків, завданих Україні.

Таку умову звільнення активів назвало британське МЗС. Заява міністерства наводиться у прес-релізі уряду країни про нові санкції проти Москви.

«Міністр закордонних справ [Джеймс Клеверлі] підтверджує, що суверенні активи Росії залишаться без руху доти, доки Росія не погодиться заплатити за шкоду, яку вона завдала Україні», — зазначено в прес-релізі.

США, Євросоюз, Великобританія та Канада заблокували міжнародні валютні резерви російського ЦБ у відповідь на початок бойових дій в Україні. Мінфін заявляв, що Росія втратила доступ до половини своїх резервів — близько 300 мільярдів доларів (загальний обсяг активів дорівнює 640 мільярдам).

Що стосується підсанкційних російських громадян та компаній, у листопаді Великобританія заявила, що заморозила їхні активи на загальну суму 18,39 мільярда фунтів (20,95 мільярда доларів). У 2022 році британським урядом було введено санкції щодо 1,3 тисячі російських фізичних та юридичних осіб.

Поділитись