Міністерство оборони Білорусі викликало військового аташе України

Міністерство оборони Білорусі викликало військового аташе України

Міноборони Білорусі викликало військового аташе України через випадки порушення кордону, у відомстві закликали розібратися з інцидентом з безпілотним літальним апаратом (БПЛА).

Про це 3 лютого повідомляє прес-служба міністерства.

На цьому фоні українському представнику ставили ноту протесту.

«У зв’язку з цим інцидентом 3 лютого до білоруського оборонного відомства був викликаний військовий аташе з питань оборони при посольстві України в Республіці Білорусь полковник Кацуба С.Ю., якому було вручено ноту протесту у зв’язку з випадками порушення державного кордону Республіки Білорусь з боку України, що почастішали. (вже третє з листопада 2021 року), а також заявлено про необхідність проведення розгляду за цим фактом та інформування білоруської сторони про його результати», – йдеться у заяві відомства.

Український безпілотник 24 січня 2022 року незаконно перетнув державний кордон Білорусії. Він згодом був примушений до посадки спеціалістами Збройних Сил.

Як уточнили в МЗС Білорусі, на основі аналізу даних бортової апаратури встановлено, що безпілотник був запущений з території України з метою проведення нелегальної розвідувальної діяльності над військовим полігоном Брестський.

Поділитись