Глава МЗС Японії уникнув відповіді на питання про можливі санкції проти РФ

Глава МЗС Японії уникнув відповіді на питання про можливі санкції проти РФ

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі не став відповідати на питання про готовність влади запровадити санкції проти Росії у разі її можливого вторгнення в Україну.

Питання було порушено у вівторок, 1 лютого, під час регулярної прес-конференції глави японського зовнішньополітичного відомства.

“Наші дії у разі вторгнення Росії (в Україну) – це питання з розряду гіпотетичних, тому я хотів би ухилитися від відповіді на нього”, – відповів Хаясі на прохання прокоментувати можливість запровадження санкцій щодо РФ.

Глава МЗС Японії вкотре наголосив, що Токіо продовжить співпрацю з міжнародною спільнотою з українського питання, насамперед із країнами G7.

Раніше, 31 січня, прес-секретар Білого дому Джен Псакі підтвердила, що уряд США розробив списки санкцій на випадок «вторгнення» Росії в Україну, туди входять чиновники, а також члени їхніх сімей.

Цього ж дня виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Євросоюз (ЄС) готує пакет персональних, економічних, фінансових та торгових санкцій проти Росії. Зазначається, що обмеження можуть бути запроваджені «у разі агресії щодо України».

Поділитись