Японія та США вирішили створити економічну версію формату “2+2”

Японія та США вирішили створити економічну версію формату “2+2”

Уряди Японії та США вирішили ініціювати переговори у форматі “два плюс два” за участю міністрів, відповідальних за сфери економіки та зовнішньої політики.

Про це у п’ятницю з посиланням на джерела повідомило агентство Kyodo.

Однією з головних тем обговорення у такому форматі стане протидія політиці Китаю в економічній сфері, проінформувала газета Yomiuri. Очікується, що офіційно про відповідне рішення буде оголошено за підсумками запланованих на 21 січня переговорів прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіди та президента США Джо Байдена.

Наразі Токіо та Вашингтон регулярно взаємодіють у форматі “два плюс два” за участю голів зовнішньополітичних та оборонних відомств двох країн. Нова схема буде спрямована на вироблення спільної політики у сфері міжнародних інвестицій та економічної безпеки. Від Японії в ній братимуть участь міністр закордонних справ та міністр економіки, торгівлі та промисловості, від США – держсекретар та міністр торгівлі. Перша зустріч очікується цього року.

Однією з головних тем обговорення, за даними “Іоміурі”, стануть спільні інвестиції США та Японії у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, спрямовані на протидію активному просуванню туди компаній із Китаю. Передбачається також посилити заходи щодо припинення витоку в КНР новітніх технологій, що мають у тому числі й військове застосування.

Поділитись