Мінагрополітики України заявило про порушення Польщею домовленостей щодо зерна

Мінагрополітики України заявило про порушення Польщею домовленостей щодо зерна

Україна заявила, що Польща порушує домовленості щодо зерна.

«Міністерство аграрної політики та продовольства України шкодує про ухвалення польськими колегами рішення про тимчасове обмеження експорту через територію Польщі (зокрема транзитом) сільськогосподарських товарів з України. Рішення польської сторони суперечать нашим домовленостям», – сказано у повідомленні відомства.

У міністерстві наголошують, що завжди з розумінням ставилися до ситуацій у польському агросекторі та оперативно реагували на різноманітні виклики. Там також нагадали, що тиждень тому країни погодили, що пшениця, кукурудза, насіння соняшнику та ріпаку до 1 липня йтиме через Польщу лише транзитом.

«Цього тижня ми досягли низки домовленостей щодо розвитку взаємовигідного співробітництва в галузі сільського господарства та вирішення проблем логістики та узгодили текст меморандуму про взаєморозуміння», – сказано у повідомленні.

Міністерство пропонує найближчими днями узгодити з польською стороною новий меморандум, який враховуватиме інтереси країн «на кшталт конструктивної співпраці». Раніше Польща заборонила імпорт зерна та деяких інших продуктів харчування з України.

Поділитись