Медведєв пригрозив ударом по військах країн НАТО

Медведєв пригрозив ударом по військах країн НАТО

Медведєв пригрозив ударом по військах будь-якої країни НАТО, якщо вони з’являться в Україні в рамках угод про гарантії безпеки.

Він заявив, що такі угоди можуть передбачати виробництво озброєнь, підготовку військовослужбовців, фінансування окремих військових програм, аж до створення військової бази (на думку заступника голови радбезу РФ, таку базу може побудувати Британія).

«І тут питання вже в тому, як вони трактуватимуть ст. 5 Вашингтонського договору. Іншими словами, коли Росія завдасть удару по такій базі (а це неминуче трапиться, оскільки військовослужбовці бази спеціально прибули воювати проти нас), чи будуть готові країни Альянсу до колективній відповіді нашій країні за знищення бази, створеної однією з країн НАТО?», – запитує Медведєв.

За його словами, стаття 5 договору НАТО про колективну безпеку має не лише опцію прямої військової відповіді, а й можливий «люфт», за якого країни Альянсу можуть відмовитися від реакції.

«Тобто можна відповідати разом, а можна залишити країну – власника бази в Україні на самоті. Можна озброєним шляхом, а можна інакше», – написав Медведєв, закликавши Україну «про це пам’ятати».

Поділитись