Лукашенко заявив, що ніхто з його дітей не буде президентом Білорусі

Лукашенко заявив, що ніхто з його дітей не буде президентом Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував чутки, що має намір передати владу в країні своїм дітям, зокрема, старшому синові.


Раніше сайт Національного олімпійського комітету (НОК) країни повідомив, що на звітно-виборному Олімпійському зборах новим керівником спортивної організації обрано старший син президента, його помічник з національної безпеки Віктор Лукашенко. Він змінив на цій посаді свого батька, який з травня 1997 року президентом НОК.

“І, найголовніше, багато ж ви чуєте розмов: транзит влади, ось тут зараз Лукашенко старшому як мінімум передасть владу, він буде правити в країні. Я часто говорив, що в нашій родині це ніколи не обговорювалося і обговорюватися не може. Тому що жоден моя дитина президентом в Білорусі не буде після мене”, – сказав Лукашенко в п’ятницю перед процедурою обрання керівництва НОК. Його слова наводить сайт президента Білорусі.

Він підкреслив, що і його син Віктор при обранні головою НОК не буде державною службовцям. “Він сьогодні ж буде звільнений з посади помічника президента з національної безпеки з усіма наслідками, що випливають звідси наслідками”, – сказав глава держави.

У листопаді 2019 року Віктор Лукашенко був обраний на пост першого віце-президента Національного олімпійського комітету.

Поділитись