Легіон «Свобода Росії» веде бої з окупантами на території рф

Легіон «Свобода Росії» веде бої з окупантами на території рф

Військові паблики України та РФ пишуть про спробу прориву на територію Росії у Бєлгородській та Курській областях.

Українські паблики повідомляють про операцію воюючих на боці України «Російського добровольчого корпусу», легіону «Свобода Росії» та «Сибірського батальйону». Легіон «Свобода Росії» вже підтвердив участь в операції, заявивши, що «ми відбиратимемо у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром. Легіон йде на вибори» (маються на увазі вибори президента РФ).

Російські воїнкори повідомляють про бій на кордоні, після якого нападники були з втратами відкинуті.

Публікуються відео з танком імовірно біля села Лозова Рудка, розташованого прямо на кордоні України та Бєлгородської області РФ.

А також відео зі звуками стрілецького бою, як стверджується, в районі Тьоткіно в Курській області (також прямо на кордоні).

Офіційної інформації від української влади та РФ щодо цього поки немає.

Але те, що Україна здійснить акції на російській території напередодні виборів президента РФ, було очевидним. Подібна ситуація була у травні-червні 2023 року, коли РДК і «Свобода Росії» робили вилазки на територію Білгородської області з метою «розігріву» ситуації перед майбутнім настанням ЗСУ та заколотом Пригожина, який саме тоді готувався. Втім, на той час акції завершилися дуже швидко, не призвівши до якихось суттєвих наслідків для військово-політичної ситуації.

Поділитись