Війна назавжди розвіяла ілюзії про “братній народ”, – Головко

Війна назавжди розвіяла ілюзії про “братній народ”, – Головко

Кожен часовий відлік залишає по собі збережені в пам’яті картинки спогадів. І хоч війна триває уже дев’ять років, цей відлік, який розпочався сьогодні рік тому – особливий для кожного з нас. Для всіх, хто не вірив, що росія нападе “до останнього” – останньою краплею зневіри стало 24-те лютого 2022 року.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко з нагоди річниці повномасштабного вторгнення росії на территорію України.

За його словами, «цьогоріч війна пройшла крізь наші серця, як ніколи раніше. Вона познімала “рожеві окуляри”, назавжди розвіяла ілюзії про “братній народ” і, як ніколи, об’єднала українців».

«Цей рік залишив незліченну кількість кадрів, які вражали, шокували, розчулювали, зближували – змінювали нас зсередини. Навіть якщо ми не чули вибухів ракет чи снарядів, не вловлювали запахів, ми поглинали жахливі картини війни, мимоволі втирали сльози, закарбовуючи у пам’яті кожен кадр. Для мене останніх 12 місяців – це безліч поїздок до воїнів легіону “Свободи” і щоденне спілкування з хлопцями з передової. Наші хлопці стоять, твердо тримаючи оборону всієї Європи, виконуючи найважливішу місію кількох століть – збереження української націїї.Саме серед них я відчуваю особливу впевненість, що – ми вистоїмо, пройдемо усі випробування стійко і гідно, а найвищою нагородою буде розвал недоімперії і сходження українського сонця. Дякую вам, хлопці, за кожен спогад, за кожен день і кожну мить! Слава вам! Слава Україні!”, – наголосив Головко.

Поділитись