Київські мости через Дніпро – Метро та Патона – офіційно визнані аварійними

Київські мости через Дніпро – Метро та Патона – офіційно визнані аварійними

Київські мости через Дніпро – Метро та Патона – офіційно визнані «непрацездатними».

Про це заявив транспортний експерт Дмитро Беспалов.

За його словами, у разі виникнення аварійної ситуації на мосту Метро йтиметься про фактичне будівництво нового мосту або відновлення існуючого.

Міст Метро перебуває в експлуатації з 1965 року. У ході інспекції урядова комісія встановила, що один із канатів мосту обірвався, після чого відбулося зменшення вантажопідйомності мосту – за спорудженням заборонено рух вантажного транспорту.

Експерт зазначив, що міст Патона офіційно можна лише реставрувати чи ремонтувати, адже має статус пам’ятника архітектури. На таких об’єктах проводити капітальний ремонт чи реконструкцію заборонено, що ускладнює ремонтні роботи.

А ось міст Метро не є визначною пам’яткою і його можна капітально відремонтувати.

«Але у разі аварійної ситуації ми говоритимемо про фактично будівництво нового мосту чи відновлення. Поки ми думаємо, що можемо вирішувати ремонт мостів, я дуже боюся, що насправді це може вирішити якийсь випадок. Тобто коли у нас працює те, що за класифікацією непрацездатне, нас не повинен дивувати той факт, що завтра це може перестати працювати», – заявив Беспалов.

Він зазначив, що мости, що зазвичай ремонтуються, намагаються повністю не закривати, а проводити роботи на одній його частині. Однак із київськими мостами ситуація може скластися інакше через конструктивні особливості.

Анонімне джерело «Ліги» в Кабміні заявило, що ремонтні роботи на аварійних мостах Києва можуть розпочати після запуску Подільського мосту.

«Київ активно добудовує Подільсько-Воскресенський міст. Я думаю, щойно вони запустять по ньому нормальний рух, почнуть закривати мости на капітальний ремонт», – заявив він.

Поділитись